cv

Katja Dirven-Didychenko - Cello

Katja is in Kiev (Oekraïne) geboren op 12 november 1973. Vanaf haar negende jaar volgde ze cello lessen. In 1993 ging ze studeren aan de Tchaikovski National Music Academy eveneens in Kiev. In 1998 is zij daar Cum Laude afgestudeerd. Al tijdens haar studie speelde ze in diverse beroepsorkesten, zoals Ljatoshinsky Ensemble, Kiev Soloist Ensemble en het Lysenko Youth Orchestra. Met dit laatste orkest maakte ze diverse tournees door Europa. Hierbij trad ze ook op als soliste. In 1995 is hiervan een CD verschenen. Katja heeft deelgenomen aan diverse competities. Bij het International Lysenko Music Competition for young musicians in Kiev, behaalde ze een 4e prijs.

Sinds 1998 woont Katja in Nederland. Daar vervolgde ze haar studie aan het Rotterdams Conservatorium bij Marien van Staalen en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Dimitri Ferschtman. In 2004 is ze in Rotterdam afgestudeerd voor 2e fase solo en kamermuziek bij Herre-Jan Stegenga. Kamermuzieklessen volgde ze bij Misha Furman en Benzion Shamir. Katja volgde diverse masterclasses, onder andere bij Martti Roussi, Steven Isserlis, David Geringas, Alexander Rudin en Godfried Hoogeveen.

Katja is als remplaçant actief in diverse orkesten in Nederland, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch- en Nederlands Kamerorkest en Brabants Orkest. In het Amsterdam Symphony Orchestra speelt ze regelmatig als aanvoerder van de cellogroep.

Naast klassieke muziek begeeft Katja zich ook op het gebied van de lichte muziek. Dit begon in 2001 met de musical Foxtrot. Sinds 2003 maakt ze deel uit van het ensemble rond zangeres Wende Snijders, waarmee ze tot juni 2006 gespeeld heeft.

 Kamermuziek speelt een belangrijke rol in het muzikale leven van Katja. Ze vormt samen met pianiste Arina Aartsen het Diagilev Duo. Daarmee is ze op verschillende podia te beluisteren.
Katja is ook werkzaam als cellodocente bij het Hellendaal Vioolinstituut in Rotterdam

 

Roderigo Robles de Medina - Piano

 Roderigo Robles de Medina behoort tot de toonaangevende jonge pianistengeneratie. Hij geeft concerten als solist en speelt daarnaast veel kamermuziek. Hij is de pianist van het Redon Piano Quartet.

Roderigo Robles de Medina gaf concerten op tal van grote podia, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, de Glinka Zaal van de Philharmonie te Sint Petersburg en de Weill Recital Hall van Carnegie Hall te New York. Hij trad behalve in ons land bovendien op in Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, Italië en Suriname.

Roderigo Robles de Medina werd in 1964 in Utrecht geboren. Hij studeerde aanvankelijk piano bij Mila Baslawskaja. In 1982 ging hij naar Engeland om er zijn studie voort te zetten onder leiding van Sulamita Aronovsky aan het Royal Northern College of Music in Manchester. Na twee keer een British Council Fellowship Award te hebben gewonnen behaalde hij in 1988 het 'Graduate Diploma en het 'Professional Performance Diploma. Hij vervolgde zijn studie bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium, waar hij in 1992 afstudeerde als Uitvoerend Musicus en bij Sergei Markarov aan de Ecole Normale de Musique de Paris, waar hij het Diplôme Supérieur de Concertiste behaalde.

Masterclasses volgde hij bij Bella Davidovich, Hans Leygraf, Joaquin Soriano, Gyorgy Sebok, Eugene Indjic, en Tamara Poddubnaya .

Roderigo Robles de Medina won prijzen op het Eduard Flipse Concours te Rotterdam (1987), het internationale pianoconcours 'Citta di Senigallia' in Italië (1988) en het Concours van de Ecole Normale de Musique en de Alliançe Française in Parijs (1999).

Roderigo Robles de Medina trad met Mozarts Pianoconcert KV 271 en kamermuziek op tijdens het festival 'Sterren van de Witte Nachten' van Valery Gergjev in Sint Petersburg. In juni 1998 nam hij deel aan het Vijftiende Chopin Festival te Parijs, dat werd uitgezonden via de Franse televisiezender TV5.
Ook op muzikaal-organisatorisch gebied is hij actief: hij is mede-artistiek leider van de Stichting Meneone Foundation, die meegewerkt heeft aan het Gergiev-Festival 2004.

Naast zijn drukke praktijk als solist en kamermuziekspeler is Roderigo Robles de Medina als pianist verbonden aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij werkt in de klassen van Jan Stulen, Gordan Nikolic, Roberta Alexander, Benzion Shamir, Igor Gruppman, en Ron Ephrat.

 

Andrea Slabbekoorn - Klarinet

Andrea Slabbekoorn (2-10-1981) begon op 9 jarige leeftijd met het nemen van klarinetlessen bij muziekvereniging "Ons Genoegen" te Kapelle (zld).

Op 15 jarige leeftijd behaalde zij een 1e prijs op het Topconcours voor solisten en kleine ensembles. In het jaar 2000 werd zij Nederlands kampioen solisten en Nederlands kampioen ensembles in de Kampioensklasse van de KNFm. In datzelfde jaar deed zij mee aan het Prinses Christina Concours en behaalde de 3e prijs.

In juni 2003 is zij afgestudeerd 1e fase klassieke muziek hoofdinstrument klarinet aan het Rotterdams Conservatorium. Zij kreeg les van Mevr. N. Braitwaite. Hierna ging zij door voor haar master-diploma aan het fontys conservatorium te Tilburg. Ze behaalde  in 2005 cum laude haar diploma bij dhr. W. Boeykens. Andrea volgde masterclasses bij onder andere: Joan Lluna, Harmen de Boer, Lars Wouter van den Oudenweijer.

Andrea speelt in verschillende kamermuziekensembles. Ook wordt zij regelmatig gevraagd om mee te werken als gastsolist tijdens concerten met diverse muziekgezelschappen.

Momenteel volgt Andrea de bachelor opleiding hafa-directie aan het conservatorium van Rotterdam bij dhr. C. Balemans. De samenspelgroepen het het jeugdorkest van muziekvereniging Concordia uit Thlolen staan onder haar leiding.

agenda

Dag van de romantische muziek

14-08-2011

Op 14 augustus wordt in het park bij de Euromast (rotterdam) de dag van de romantische muziek gehouden. Ook het Troika trio zal daar te horen zijn. meer